Актуализация на бюджета е необходима, само когато толкова зле вървят приходите

...
Актуализация на бюджета е необходима, само когато толкова зле вървят приходите
Коментари Харесай

Милен Велчев: Предстоят финансови бури, които може да засегнат и нас

" Актуализация на бюджета е нужна, единствено когато толкова зле вървят приходите или пък толкоз надълбоко в популизма навлязат политиците ".

 Това съобщи бившият финансов министър Милен Велчев в ефира на БТВ.

 

" България може да влезе в еврозоната в взаимозависимост от равнището на инфлацията и държавно управление без значение кое е то. Няма проблем и по време на служебно държавно управление България да стане член на еврозоната, при задоволително предпочитание и политическа воля ", изясни още той.

 

Според него това, което може да се направи, с цел да може България да влезе по-бързо в еврозоната, е да се спазва бюджетната дисциплинираност, да се преструктурират разноските, да се постигне по-нисък бюджетен недостиг, в сравнение с е заложен в бюджета.

 

" Ако би трябвало да се търси виновност на ръководещите за инфлацията, това са несъразмерните бюджетни разноски през последните години ", счита Велчев.

 

" Трябва да има стабилно ръководство, с небосвод най-малко една година, а за какво не и 4 години, и тогава сътрудниците на България ще знаят, че това, което декларира държавното управление, като приемане на еврото и влизане в еврозоната, ще бъде реалност отсега нататък. Ако желаеме да останем в периферията като Полша, Чехия, Унгария или Румъния, това механически също е допустимо, само че не е най-хубавият вид за България ", сподели той.

 

Той счита, че ни чакат тежки времена и  " някаква форма на финансова рецесия в еврозоната ", произлизаща от неприятното бюджетно състояние на редица страни, имащи политическа рецесия. Предстоят и финансови стихии, които може да обиден и нас, сподели още Велчев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР